Back To Top

Hoe komt iemand er toe om boeken te gaan verkopen ?

Met deze vragen reden we door het landelijke dorpje Emst, gelegen op " De Veluwe", naar de het huis van Henk Tiemens, die zijn boeken aanbied onder de naam van De Wijze Uil. Wij willen meer weten van de man achter de boekenverkoop.

Hoe komt iemand tot het verkopen van boeken?

Zolang als ik mij kan herinneren heb ik van alles en nog wat verzamelt. Mijn grootste interesse heeft altijd gelegen bij boeken die ik voor mijn eigen interesse en leesplezier verzamelde. Toen ik op een gegeven moment steeds minder ruimte op mijn zolder en mijn schuur kreeg, en ook de schuur bij mijn ouders erg vol werd, leek het me tijd te worden om afstand te doen van een deel van mijn verzameling. Om de boeken onder de aandacht van eventueel geintereseerden te brengen was internet natuurlijk een heel geschikte manier. Het mooie hiervan is dat boeken die jaren bij op zolder hebben gestaan weer een nieuwe leven krijgen op het moment dat ze verkocht worden.

Waarom heeft u gekozen voor het aanbieden van boeken via internet?

Het mooie van het aanbieden via internet is dat het een heel groot bereik heeft en veel vrijheid biedt. Wanneer iemand een boek wil ontvangen dan beantwoordt ik de e-mail en verstuur het boek en daarnaast kan ik mijn eigen tijd indelen zoals ik dat zelf wilt. Terwijl ik mijn dagelijkse bezigheid hier op het platteland tussen weilanden met koeien en ezels heb, zijn mijn boeken 24 uur per dag te vinden op het internet, wereldwijd. Het voordeel is dat mensen die een bepaald boek zoeken met een zoekopdracht op de computer het lang gezochte boek snel en makkelijk kunnen vinden en heb oek wordt ook nog met de post bij hun thuis afgeleverd.

Hoe kun je je boeken particulier via internet aanbieden.

Wij bieden onze boeken op verschillende manieren via internet aan. Wij hebben natuurlijk onze eigen website http://www.dewijzeuil.nl maar daarnaast staan wij ook op andere webpagina’s vermeld zoals : http://www.antiqbook.nl , http://www.boekwinkeltjes.nl, http://www.boekenverkoper.nl en http://www.booktrader.nl http://www.bookpursuit.com en http://www.antbo.de Deze boekensites zijn voor antiquariaten en voor particulieren toegankelijk. Wanneer de klant op internet het boek bij ons vind wat hij of zij zoekt dan kan dit boek via een e-mail bij ons worden besteld. Ook kan de klant ons bellen om de bestelopdracht door te geven. Elke ochtend worden de boeken die besteld zijn uit mijn verzameling bij elkaar gezocht. De koper krijgt een e-mail met de totaalkosten, boek inclusief verzendkosten, en als de betaling binnen is worden de boeken verzonden.

Heeft u een specialisatie?

Nee, ik heb altijd een hel brede interesse gehad in het aanschaffenvan mijn boeken. Ik heb dan ook zeer uiteenlopende onderwerpen in mijn verzemling. Ik heb boeken over esoterie en religie, kinderboeken, medische boeken, gezondheid, koken, hobby, romans, detectives, literatuur, natuur, geschiedenis, sport en spel, tuinieren, reisboeken etc. Ik heb boeken vanaf 1850 tot heden.

Met deze cabriolet worden de boeken naar het postkantoor gebracht

Wie zijn uw favoriete schrijvers?

Mijn twee favoriete schrijver zijn:

George Simenon en Simon Carmiggelt. Daarnaast verzamel ik alles over het onderwerp Bokkerijders. Hier kunt u reageren op de informatie van De Wijze Uil.